نکته مهم در نحوه عکاسی از محصولات غذایی
شايد بسياري از شما بخواهيد که با آيفون خود عکس هايي افسانه اي از مواد غذايي بگيريد، اما مطمئنأ واقف بر اين قضيه هستيد که اين کار بدون يک فرد غذاآرا (استايليست غذا) ، کرين فيلمبرداري و تجهيزات شاخص براي عکاسي، امکان پذير نخواهد بود. من اينجا هستم که ثابت کنم، تنها اين مورد نيست! اگر شما يک تيم کاري سخت کوش مشتاق کار و يک مکان جهت نورپردازي صحنه داشته باشيد، هنوز به نيمه راه هم نرسيده ايد!
?. با يک تيم بزرگ کار کنيد حتي اگر تنها هستيد
از آنجا که به احتمال زياد شما به يک استايليست غذا دسترسي نخواهيد داشت، اطمينان حاصل کنيد که آشپزي داريد که به هنگام بشقاب آرايي با فراز و فرود کار آشنايي داشته باشد و کار شما را راه بياندازد.به اين نکته نياز داريد که همه چيز درخشان و منظم آراسته شده باشند. چاشني غذا ها مي بايست بسيار تازه باشند(خواهشأ از سبزي هاي پژمرده استفاده نکنيد!). زماني که از سس ها استفاده مي شود، بايد روشن و براق باشند. چون شما يک استايليست غذا (غذاآرا) نداريد، خودتان مسئول ظاهر غذاي چيده شده ي درون بشقاب هستيد. به عکسي که گرفتيد نگاه کنيد، نسبت به آن حساس باشيد و اگر کم وکسري در عکس احساس کرديد، به جبران آن برآمده و دوباره عکاسي را تکرار کنيد.
?. آن را تازه نگه داريد
اگر مجبور بوديد که براي مدت زمان طولاني تري عکاسي کنيد، شايد نياز داشته باشيد که بعضي از قسمت هاي محتواي داخل بشقاب را تعويض نماييد. براي مثال – پنير ذوب شده به سرعت سخت مي شود و ظاهر اشتها آور خودش را از دست مي دهد.. اگر به عکاسي از گوشت مشغوليد، گوشت شروع به آب انداختن مي کند و اين منظره جالبي در کادربندي شما نخواهد داشت. آن را جايگزين کنيد و دوباره عکاسي را از سر بگيريد. بهتر است هرچيزي را در همين مرحله با صرف اندکي زمان بهبود ببخشيد، تا اينکه اصلاح اين نکات از کار، به مرحله ي پست پروداکشن (تدوين ) بکشد.
?. تمرکز بر جزئيات
به عنوان مثال ، اگر تکه گوشتي داريد که روي منقل سرخ و کبابي شده است، مطمئن شويد که علائم سرخ شدگي به وضوح جلوه نمايي مي کند و خطوط سيخ شبکه اي منقل به صورت ضربدري و زيبا ديده شود. اگر يک رول سوشي داريد، مطمئن شويد که قطعات آن در حالت جذابي قرار گرفته و جزئيات چاشني و سس آن به طور کامل و واضح در عکس هويدا باشد. گاهي اوقات ايجاز و کمتر بودن در مورد عکاسي از مواد غذايي بيشتر جواب مي دهد؛ چرا که ممکن است غذاي اصلي و به عبارتي ستاره عکس شما در ميان شلوغي ساير مواد ، به حاشيه رود.
?. از نور طبيعي در هرزمان، به وفور استفاده کنيد
کيفيت نور طبيعي طوري است که تمايل به جلوه نمايي يا به عبارت خودماني تر، چاپلوسي هرموضوع ، اعم از مواد غذايي مي کند.من خودم دوست دارم که از مواد غذايي درکنار پنجره هاي بزرگ عکاسي کنم. مي توانيد از نور آن براي پس زمينه يا نورپردازي خود غذا استفاده کنيد. اگر ملزم به استفاده از نورهاي مصنوعي بوديد، از چراغ هايي که نور طبيعي را شبيه سازي مي کنند و يا استروب ها (با رنگ نور ???? کلوين ) استفاده کنيد. اين کار جايگزين مناسبي براي نور طبيعي خواهد بود و به شما امکان دستيابي به نتايج زيبا را مي دهد.
?. استفاده از يک عمق ميدان
اين کار باعث ايجاد علاقه و درام بر روي موضوع مي شود و امکان استفاده بهينه از نور را به بهترين نحو به شما مي دهد. هنگامي که از تکنيک عمق ميدان بهره ميگيريد، نقطه فوکوس را قسمت جلويي غذا انتخاب کنيد. بنابراين اگر از رول سوشي عکاسي مي کنيد، بر تکه هايي که از لنز شما دورتر هستند فوکوس نکنيد، بر رول هاي پرمغزي فوکوس کنيد که به لنز شما نزديکترند. درکل، از آن لذت ببريد. من به عنوان يک عکاس، بيش از يک دهه به عکاسي تجاري و تبليغاتي مشغول بوده ام. هر عکس خاص و متفاوت است و من تحت هر شرايط قابل تصور، مثل اتاقهاي بسيار تاريک به اين امر پرداخته ام. خلاق باشيد، پاي خود را از چارچوب ها فراتر بگذاريد، آزمايش کنيد و لذت ببريد.